חברה והשקפה

פירוש של שבירת כוס

  • כ"א חשון התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. אני יודעת שכשנשברת כוס, זה סימן למזל טוב... אבל ברגע שנישברת כוס ונפצעים ממנה, אומרים שזה סימן למשהו אחר...

אתמול בעת רחיצת הכלים נשברה לי כוס ביד. נפצעתי באצבע ביד ימין, הגעתי לבית חולים, עשו לי תפרים וזה כבר נהיה רציני. האם באמת יש לזה איזה פרוש למשהו או שזה רק אמונות טפלות או סתם צירוף מקרים?

תשובה

שלום וברכה

אין מקרה בעולם כלל ובוודאי כל נזק כספי או נזק גופני הוא מבורא עולם. כל אדם יעשה את חשבון נפשו ויתבונן על מה עשה ה' לי ככה ויתפלל שבורא עולם יכפר על עוונתיו בזכות הייסורים.

אבל אין לייחס לשבירת כוס לא סימן טוב ולא סימן רע חלילה, אין בזה כלום.