מספר שאלות>>>

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב אשמח אם תענה לי מס` שאלות: האם מותר לשכנע חברים לבוא לסליחות...ואם נגיד הם לא מעוניינים האם כדאי/מומלץ להתעקש? או שאולי אני גורמת להם לחטא של הסירוב...כי אחרת הם לא היו חושבים על זה... ועוד שאלה אמנם לא קשורה לנושא הנ"ל...יש לנו כלב בבית...הבנתי שצריך לתת לו לאכול לפני שאנחנו אוכלים...אבל האם מדובר על כל מאכל...כי יש דברים שזה לא הכי טוב לו למרות שהוא אוהב..מה גם שיש לו צלחת של אוכל משלו שמותאם לו ומזומן לו...אז האם בכל זאת צריך לתת או שלא כי יש לו את הצלחת שלו... רוב תודות

תשובה

שלום וברכה

אם את בטוחה שהם לא ישמעו לך אל תנסו לשכנע כלל, אבל אם יש סיכוי שהם יסכימו לבוא לסליחות בוודאי כדאי לנסות ולשכנעם לבוא לסליחות, וכאשר את רואה שאין כל סיכוי שהם יסכימו לבוא, עלייך להפסיק את מסכת השיכנועים.

אין צורך לתת לכלב מאכליאדם, אלא לפני שאתם מתיישבים לאכול, עליכם לתת לכלב לאכול את מאכליו.

בברכה - בנימין שמואלי