אמונה

חנוכת בית ומעבר דירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב בעזרת השם, אנו אמורים לעבור דירה. אנו מתכננים את המעבר במהלך חודש אוקטובר 2008 אשמח לשמוע באילו תאריכים ניתן לעבור דירה, מתי כדאי לערוך את חנוכת הבית ומתי קובעים את המזוזות. תודה מראש על תשובתכם

תשובה

סדר עדיפויות אם הכניסה לדירה חדשה בערבי שבת לא תגרום לחשש חילול שבת, רצוי להיכנס לדירה החדשה בערב שבת.

דהיינו: ד` תשרי, יא תשרי, כה תשרי. בכלל, ימי חודש תשרי מבורכים בדרך כלל ואפשר לחנך דירה ברוב הימים, זולת ימי חג ומועד.

בעת הכניסה לדירה קובעים את המזוזות. את סעודת חנוכת הבית אפשר לעשות מתי שמסתדר לכם. אפשר גם במסגרת חול המועד של חג הסוכות, אם יש לך שם סוכה גדולה.

מזל טוב - מנשה ישראל