שאלה בנושא כשרות הבהמה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! סמיני הכשרות בבהמה אם הבהמה מעלה גרה ומפריסה שאלה שלי לגבי שוסעת שסע אם אפשר בבקשה פירוש על מנת שאוכל להבין את המושג של שוסעת שסע

תשובה

פרסה%20ושוסע%20שסע.jpg ראה את התמונה הנ"ל. בעיקרון, ישנן בעלי חיים שרגליהם נגמרות בפרסה, כמו הפרה, הכבש, והסוס, ועוד. זה נקרא `מפריס פרסה`.

אבל התורה מתנה את כשרות הבהמה והחיה בכך שהפרסה הזאת [הבנויה מחומר ציפורני] תהיה חלוקה לשניים, מלמעלה עד למטה, וזה נקרא `שוסעת שסע` שבתוך הפרסה תהיה שסע. וכמו פרסת הפרה והכבש, הצבי והאייל, ולא כמו פרסת הסוס והגמל שהפרסה איננה שסועה.

בהצלחה - מנשה ישראל