אמונה

שאלות אמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב יש לי מספר שאלות: כבוד הרב אני שואלת שאלות שבאמת עוזרת לי להתחזק עוד ועוד בעבודת הבורא..בשאלותיי הקודמות קיבלתי תשובות ואני כל כך רוצה להודות לך ולאתר כולו שכל כך עוזר לי להתחזק..יש לי עוד כמה שאלות שממש חשוב לי לדעת את תשובתם.אם אפשר אשמח מאוד אם אוכל לקבל עליהן תשובות.. 1)אני ברוך ד` מתחילת שנה זו מתחזקת בעבודת הבורא במצוות ומעשים טובים,האם הרב יכול להמליץ לי דבר נוסף שבו אוכל להתחזק עוד ועוד..? 2)אני בעזרת ד` שנה הבאה ילך לשירות לאומי.. יש לי חברות טובות שרוצות ומתגייסות לצבא..ניסיתי להסביר להן באמת בלי ללחוץ ולהחמיר אבל זה לא עוזר.. האם להמשיך לנסות..יש לי שנה שלמה..או לתת להן לעשות את בחירתם האישית..?וכן אם אפשר שתמליץ בבקשה על הסבר כלשהו או ספר העוסק בנושא זה.. 2)האם אני יכולה לבחור בנושא של מגמה שהוא בתחום הרפואה? אני בעז"ה רוצה להמשיך בנושא זה..למרות שהנושא קשה,אבל אני מאוד אוהבת ונהנית..לוותר שחס וחלילה לא אכשל או אמשיך בכל זאת שאם מאוד אתאמץ אוכל לקבל ציונים סבירים ואפילו אם ירצה הבורא אף ציונים גבוהים? 3)האם בעזרת ד` שנה הבאה אני יכולה ללכת לשירות לאומי במקום רחוק מהבית למרות שיהיה קשה לאמא..אחיותיי גדולות ואחי קטן..אני מאוד רוצה לעשות שנת שירות ולתרום ולעזור עד כמה שאוכל...אני מאוד רוצה לעשות בעיר הבירה בירושליים ובעזרתו יתברך אני גם מאוד רוצה לעשות שם אחרי השנת שירות שנת מדרשייה בירושליים..אני גרה במרכז וביחסית לירושליים הדרך לא כל כך רחוקה..? 3)האם מותר לספר לחברה טובה על משהו שחבר שלה לא מספר לה ואנחנו החברות יודעות מזה ממש במקרה..?חברתי מסורתית דתית וחברה גם כן וגילינו שהוא מחלל שבת..כל כך קשה לי להסתיר מהחברה הכי טובה שלי ואני כל כך לא רוצה לפגוע בה,מה לעשות? 4)אם חברה שלי פגועה מאוד ממורה ולא מוכנה לסלוח ואותה מורה גם פגעה בי..אבל ברוך ד` סלחתי לה בלב שלם..שהרי אם אני רוצה שהקב"ה יסלח לי על כל עוונותיי אני צריכה לסלוח תחילה לכל בני האדם וכן נאמר בק"ש:הריני מוחלת וסולחת".ניסיתי כל מה שיכולתי ומתקרב יום כיפור ונאמר שאין הקב"ה מוחל לעוורות שבין אדם לחבירו "עד שירצה את חברו",חשבתי לדבר עם המורה אבל אני יודעת שהחברה מאוד תכעס אבל מצד שני אני רוצה להרגיש שעשיתי הכל בכדי לגרום לה לסלוח, מה לעשות? 4)האם יש להאמין בניסוי שאומרים שיגרום למלחמת גוג ומגוג..חורים שיבצרו וכולנו נבלע לתוכם..אני בוטחת בד` ובישועתו אך האם ניסוי זה אמיתי,יש אומרים שזה יוכיח אם ד` נמצא או לא..ברור שהתשובה ברורה..אם "יגלו" שד` נמצא יקרה "מהפכה שכולנו נבלע לתוכה..?זה מאוד מזכיר את מגדל בבל!? 5)האם זה נכון שלפני שנים מעטות לפני פטירתו של הרב כדורי באמצע יום כיפור הוא צעק שאמו של המשיח ילדה את המשיח וכן באמונה שרב גדול כיוון את שעון הגאולה לחצות היום..? 6)האם הסיפור על איוב אמיתי?אני לומדים אותו השנה שיש אומרים שזהו משל.. 7)האם זה נכון שאם יש איזשהו קושי כמובן שתחילה פונים לד`,אך יש כמו אמונה של פתיחת תנ"ך שבעמוד הנפתח יש רמז...זה מאוד חשוב לי לדעת אם זה נכון.. 8)מה הרב ממליץ לבחור שטוב לפני יהי רצון בשמונה עשרה לאמר אות של תחילת השם ושל סופה איזה משפט מתהילים יותר מומלץ:"מי זה מלך הכבוד,ד` עזוז וגיבור ד` גיבור מלחמה"/"מי זה מלך הכבוד ד` צבקות הוא מלך הכבוד סלה"/""ממלכות הארץ שירו לאלוקים,זמרו מאת ד` סלה/,"מן המצר קראתי יה,ענני במרחב יה"? 9)כבוד הרב שאלתי את כבודו לפני מספר שבועות האם ללכת לתפילת ערבית או להישאר עם אמא..הרב המליץ שלא..אני החלטתי שעליי ללכת..והתייעצתי עם אנשים קרובים אליי והחלטתי ללכת..וכן אני רוצה גם ללכת בבוקר שבת..אני ממש לא יודעת מה לעשות..אני כל כך מנסה להתקרב וחס וחלילה אני לא רוצה שלא להתייחס להמלצת הרב..האם זאת הייתה המלצה?

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע היכן את אוחזת ברוחניות כך שקשה לי להמליץ לך במה עוד להתחזק אבל מומלץ מאוד לקבוע שיעור בלימוד קיצור שולחן ערוך כך שתדעי תמיד את המעשה אשר תעשי. בנושא של גיוס בנות מומלץ מאוד לנסות לשכנע בכל דרך שלא להתגייס לצבא,

חובה לספר לחבירתך את מעשי החבר שלה, ומצווה רבה היא ואין בכך חטא כלל. אם את חושבת שאת יכולה לפייס בין החבירה שלך למורה זה מצווה גדולה מאוד, ועשי זאת בחכמה שהחבירה לא תדע שאת התערב ביניהם. .הניסוי לא יגרום לכלום, ואין לך כלל מה לדאוג. כל הסיפורים על הרב כדורי אינם נכונים. שעון הגאולה הוא נכון אבל הוא לא זז. נחלקו בגמרא אם איוב היה ונברא או שהדבר רק משל, ההסכמה בין המקובלים שאיוב היה במציאות והיה גילגולו של תרח, ונענש על כך שהיה עובד אלילים בגלגול הקודם. האמונות של פתיחת התנ"ך וכו` אין בהם ממש. מומלץ לומר את הפסוק הראשון. אם את הולכת לבית הכנסת שכרך הרבה מאוד ולא תיענשי חלילה.

עלי והצליחי – בנימין שמואלי