תפילה וברכות

ברצוני שתסבירו לי בבקשה על תפילת שמע שעל המיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ברצוני שתסבירו לי בבקשה על תפילת שמע שעל המיטה. 1 איך נהוג לומר אותה? 2 האם יש זמן מסויים? 3 מזה תפילת המפיל? מתי לומר אותה לפני קריאת שמע או אחרי? תודה רבה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

את קריאת שמע שעל המיטה, אומרים סמוך מאוד לשינה, ויש הנוהגים לומר זאת לפני שנכנסים למיטה, ויש הקוראים זאת בשכיבה במיטה. את ברכת המפיל אנו מברכים על כך שה` נתן לנו את מתנת השינה, ונחלקו הפוסקים אם לומר זאת לאחר כל קריאת שמע או קודם קריאת שמע, רוב הפוסקים סוברים שיש לומר זאת לאחר קריאת שמע, וכך ראוי לנהוג.

נוסח הברכה   סדור תפלה - נוסח ספרדי - סדר ספירת העומר בָּרוּךְ ְאַתָּה יְהֹוָה, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם,ֶ הַמַּפִּיל חֶבְלֵי שֵׁנָה עַל עֵינַי וּתְנוּמָה עַל עַפְעַפַּי וּמֵאִיר לְאִישׁוֹן בַּת עָיִן: יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהֹוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁתַּשְׁכִּיבֵנִי לְשָׁלוֹם וְתַעֲמִידֵנִי לְחַיִּים טוֹבִים וּלְשָׁלוֹם וְתֵן חֶלְקִי בְּתוֹרָתֶךָ, וְתַרְגִּילֵנִי לִדְבַר מִצְוָה וְאַל תַּרְגִּילֵנִי לִדְבַר עֲבֵרָה. וְאַל תְּבִיאֵנִי לִידֵי חֵטְא וְלֹא לִידֵי נִסָּיוֹן וְלֹא לִידֵי בִזָּיוֹן. וְיִשְׁלֹט בִּי יֵצֶר הַטּוֹב וְאַל יִשְׁלֹט בִּי יֵצֶר הָרָע. וְתַצִּילֵנִי מִיֵּצֶר הָרָע וּמֵחוֹלָאִים רָעִים וְאַל יַבְהִילוּנִי חֲלוֹמוֹת רָעִים וְהִרְהוּרִים רָעִים וּתְהֵא מִטָּתִי שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ וְהָאֵר עֵינַי פֶּן אִישַׁן הַמָּוֶת. בָּרוּךְ ְאַתָּה יְהֹוָה,ֶ הַמֵּאִיר לְעוֹלָם כֻּלּוֹ בִּכְבוֹדוֹ:

שבת שלום כתיבה וחתימה טובה ושנה טובה ומבורכת,