כיצד לנהוג בכשרות?ושבת?

  • כ"ט תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, 1)האם סירים וכלים(מזלגות וכו') שבישלו בהם בשבת או השתמשו בהם בשבת לבישול-נגיד המזלגות וכנ''ל הסירים-שמעתי שהם טרפים וצריך הגעלה וכו' ואסור לאכול מהם זה נכון?ואיך מכשירים כלים הללו אם כן?ונגיד אם במשפחה של חבר שלי הם מבשלים בשבת אסור לי לאכול אצלו? 2)תנור או מיקרו שהופעלו בשבת האם מותר לאכול מהאוכל שהתבשל בהם?גם אם האוכל לא בושל בשבת? 2)אם יש תנור אחד בבית,איך משתמשים בו לחלבי ואז לבשרי או ההיפך,שמעתי כמה דעות ואני מבולבל כמו-מספיק 20 דקות לחמם ואז אפשר להכניס מאכל לחימום בשרי/חלבי,או צריך לחכות 24 היטב לחמם תתנור ל20 דקות ואז או שיש לנקות היטב בסבון וכו' ואז לחמם תתנור לשעה וכו' כיצד לנהוג? 3)כנ''ל לגבי מיקרוגל כיצד לנהוג?אם יש מיקוגל 1 בבית ,איך משתמשים בו לחלבי ובשרי? 4)כלי זכוכית כמו צלחות וכו' אפשר להשתמש בהם גם לחלבי ובשרי? כנ''ל לגבי כוסות? 5)כלי פלסטיק אפשר להשתמש לחלבי ובשרי?ואם לא אז כיצד יש להכשיר אותם אם בטעות השתמשתי לחלבי/בשרי וכו'... 6)אם נגעתי עם מזלג שהוא של הכלים החלביים במאכל בשרי כיצד לנהוג?והאם אפשר להכשיר מזלגות וסכ''ום לחלבי/בשרי?אם כן כיצד? 7)ואם אחד מההורים שלי מדבר לשון הרע או פוגע במשהו בירידה האם מותר לי להעיר להם?כי מצד אחד הם חוטאים ומצד שני כיבוד הורים? 8)אם קניתי בלנדר האם צריך לטבול תסכינים שנמצאים בתוכו(הם מברזל בצורת עיגול כמו מסננת) ??? תודה

תשובה

שלום וברכה

1) אם לא בישלו בעבורך בשבת מותר לך לאכול מכלים שבישלו בהם בשבת.

 2) כך גם תנור או מיקרו שהופעלו בשבת  מותר לאכול מהאוכל שהתבשל בהם ביום חול אם לא בישלו עבורך שם בשבת

2) אם יש תנור אחד בבית, צריך לחכות 24 שעת ולנקות היטב לחמם את תנור ל20 דקות

3) כנ''ל לגבי מיקרוגל

4) כלי זכוכית כמו צלחות וכו' אפשר להשתמש בהם גם לחלבי ובשרי, כך גם  כוסות

5) כלי פלסטיק אי אפשר להשתמש לחלבי ובשרי   אם בטעות השתמשת בכלי פלסטיק  חלבי לשימוש בשרי יש להכישר במים רותחים על האש המעלים בועות רתיחה.

 6) אם נגעת עם מזלג שהוא של הכלים החלביים במאכל בשרי קר יש לשטוף. אם זה היה רותח יש לעשות כמו בסעיף 5.

7) אם אחד מההורים שלי מדבר לשון הרע או פוגע במשהו בירידה אסור להעיר להם

8)    צריך לטבול את סכיני הבלנדר.