חברה והשקפה

איך חזרה בשאלה זה לטובה?

  • כ"ח תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אחי חוזר בשאלה, ולאמא שלי יש צער גדול, אני תמיד אומרת לה שהכל לטובה, וחשוב להאמין ולהשאר בשמחה ולא להכנס לייאוש, אבל היא שאלה אותי איך אפשר להגיד על ילד שחוזר לך בשאלה שזה לטובה? הרי הוא עוזב את דרך ה' דרך החיים, ואיך אפשר לשמוח שדבר כזה קורה... מה אני יכולה לענות לה?

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר לשמוח כשהדבר קורה ועל כך נאמר בן כסיל תוגת אמו ובוודאי שצער עצום יש להורים כתוצאה מירידת הבנים מדרך התורה.

אין בזה טובה כלל. הההחלטה של הבן לחטוא אינה ביד ה', הבחירה היא חופשית בעולם ומי שבחר לחטוא החליט לעשות זאת למרות רצון הבורא שלא יחטא הבן, בכל זאת הבן החליט לחטוא ובכך הוא עושה רעה גדולה לעצמו ולהוריו שמצטערים מאוד.

אם כי הבחירה היא אכן חופשית והאדם יכול לחטוא ואין מונע בעדו מ"מ תפילות ההורים יכולים לעורר את לב הילד לשוב בתשובה ולקיים את מצוות ה', על כן על ההורים להרבות בתפילה לבורא עולם לעורר את לב הילד לשוב אל אביו שבשמיים.

בהצלחה,