תפילה וברכות

תפילה מאוחרת

  • כ"ז תשרי התשע"ז

שאלה

שבוע טוב!.. שאלתי היא בקשר לפרשיות תפילין וקריאת "שמע ישראל". 1. תפילין- מהי הקריאה הבסיסית והמינימלית להנחת תפילין? האם בהנחת תפילין מאוחרת -בצהרים- קוראים קריאת "שמע"? 2. קריאת "שמע ישראל"- הבנתי שמותר לכל היותר עד 12:00 בלבד בתפילה מאוחרת. האם זה נכון? אדם שהתעורר מאוחר יאלץ לוותר על הקריאה ולא לקרוא אותה מאוחר? להבנתי זוהי קריאה בסיסית וחשובה שעד היום האמנתי שעדיף לקרוא מאוחר מאשר לא לקרוא בכלל. בתודה, רועי.

תשובה

שלום וברכה

מצוות תפילין יוצאים ידי חובה בעצם ההנחה ללא קשר ללא שום קריאה.

ראוי לקרוא את ארבעת הפרשיות של התפילין והם פרשת קריאת שמע וכן קדש והיה כי יביאך. פרשיות אלו קוראים בכל זמן שמניחים תפילין גם אחר הצהריים.

אמת שאת מצוות קריאת שמע יוצאים עד השעה 9:30 לערך לפי שעון חורף, אולם אף אם לא יוצאים את מצוות קריאת שמע, יש לקרוא את שמע עם התפילין. זאת ועוד אף בשבת שלא מניחים תפילין כלל יש לקרוא את שמע אף אם קמים מאוחר מאוד כדי לקבל על עצמינו את עול מלכות שמיים.