איפה כתוב בתורה שצריך לחבוש כיפה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, כבר כמה פע` ששואלים אותי היכן כתוב בתורה שצריך לשים כיפה?.. השבוע למדתי מספר משלי, ובפרק ד`, פס` ט`, כתוב כך: "תתן לראשך לוית- חן עטרת תפארת תמגנך" כשראיתי את הפסוק הזה, זה היה נראה לי שכאן מרומז על חבישת כיפה, שתלווה את האדם, עטרת זה סמל, שכיפה מסמלת שיוך לחברה מסויימת ובהמשך הפסוק כתוב: "תמגנך", כלומר, תשמור עליך מעבירות, נוסף על כך, בדקתי ומצאתי שהמילה: "עטרת" בגימטריה קטנה שווה 4, וגם צירוף המילים: "כיסוי ראש" שווה 4 בגימטריה קטנה.. רציתי לשאול אם זה באמת פירוש נכון, והאם אני יכולה לענות אותו למי ששואל איפה זה כתוב בתורה? אשמח אם אענה בהקדם.. תודה רבה רבה ויישר כח על הכל!!

תשובה

שלום וברכה

הפירוש הוא נחמד ויפה מאוד אבל אינני בטוח שזה לבד ישכנע את מי שאינו חובש כיפה. בברכה - בנימין שמואלי