תפילה וברכות

להגיד או לא להגיד זאת השאלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! אני בעיקרון מתפלל בבית ואני ישתדל בקרוב ללכת לבית כנסת אבל בנתיים אני רואה נגיד בתפילת ערבית שיש קטע שכתוב שהחזן אומר משהו ואז הקהל עונה ..השאלה היא מה אני עושה במקרה כזה? לא קורא מה שקשור לבית כנסת? ואני ממש רוצה לדעת מה ההבדל בין להתפלל בבית לבית הכנסת ..אני מבין שזה מעלה גדולה יותר להתפלל בבית הכנסת אבל בעיקרון מה השוני המהותי? האם יש שוני מהותי?

תשובה

שלום וברכה

אין לומר את הקטעים שהחזן אומר כגון קדושה וברכו. התפילה בבית ה` היכן שהשכינה שרויה מתקבלת יותר מבבית, וביותר אם יש תפילה בציבור שה` מקבל את תפילות הרבים גם כאשר אינם בשלימות.

בברכה - בנימין שמואלי