חברה והשקפה

עין צרה, קנאה מצד מנהלים וקולגות

  • כ"ג תשרי התשע"ז

שאלה

שלום רב, אני בן 37 , עוסק בהייטק,. אני אדם נעים על הבריות , אוהב לעזור ובעל חוש הומור שלרוב (בהשתדלות בה) לא פוגע בזולת. כמעט בכל מקום עבודה עד עכשיו (כשלוש במספר) בסופו של יום אני מפוטר מהעבודה כתמיד האנשים העובדים איתי אומרים שהבוס ראה בי איום וקנא בי. מעולם לא יצאתי כנגד אף מנהל ואני מכבד את החלטתו תמיד , מעולם לא פגעתי או התעקשתי כנגדו, או כל התנהגות מאיימת מצידי . ההפך הוא הנכון פעמיים אף עזרתי לאנשי הצוות העובדים איתי במטרה שהמחלקה תתפקד והמנהל לא יפוטר בעקיפין. בשני המקרים האחרונים אני אף מגלה בדיעבד שהמנהל לכלך את שמי ואף העליל וצ'יטת דברים שמעולם לא אמרתי. מה אתם ממליצים לעשות במקום הבא שבעזרת השם אמצא?

תשובה

שלום וברכה

א. אני מקווה שכבר יש לך קום עבודה טוב והכל זורם למישרין.

ב.  אציע שתלך ליועץ מקצועי שיעזור לך בעז"ה למצוא את הנקודה שגומרת למנהל להרגיש מאויים על ידך ללא הצדקה. נראה לי שיש משהו שגורם לאנשים סביבך להרגיש שאתה כביכול לוקח להם את מקומם למרות שאין כל הצדקה להרגשה זו.