שאל את הרב - כללי

שאלה בקשר למפגש בין משה לה`

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד בתנ"ך תמיד הקפידו שלא לפגוע בכבוד ה` אפילו פגיעה קטנה ביותר. בשמות פרק ג` פסוק כ` נאמר שה` אמר למשה שהוא ישלח את ידו ויכה את מצרים בכל נפלאתיו ועכשיו לדעתי לא ניתן להשוואת את עשרת המכות של מצרים כ-כל נפלאתיו של ה` א).עצם העובדה שאלה מכות שמסמלות כאב וסבל לא נתפס אצלי כמשהו שאמור לסמל את נפלאתיו של ה`. ב)הנפלאות שה` עשה בבריאה יותר מדהימות ומופלאות (לפחות לפי דעתי) מאשר עשרת המכות במצרים. האם אפשר לקבל הסבר מדוע בתנ"ך רשום "בכל נפלאותי" ולא עם נפלאותי וזהו? תודה

תשובה

שלום וברכה

הנפלאות שה` ע\שה התבטאו בכך שה` שולט בכל הכוחות שבכל העולמות, העליונים ותחתונים, וכמבואר במדרש שעשרת המכות היו בכל הכוחות שבטבע ובכך הראה ה` שהוא בורא העולם כולו ושולט בכל הכוחות. ברור שבריאת העולם יש מאין היא פליאה גדולה יותר אבל ביציאת מצרים שהיינו כולנו עדים לכך ראינו כולנו שהמוציא אותנו ממצרים הוא בורא העולם.

בברכה - בנימין שמואלי