תפילה וברכות

שאלה חשובה שוב בנושא תפילות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב !! רציתי לדעת משהו שמאוד חשוב לי ,לפעמיים הנחתי תפילין אולי לא בידיוק כמו שצריך או אמרתי משהו שלא הייתי צריך והייתי צריך להגיד משהו אחר ..ואני כל התפילה מתפלל בכוונה והכל האם מקבלים את התפילה שלי כאילו עשיתי הכל בסדר? או חס וחלילה פוסלים הכל ..למרות שממש לא נראה לי שכך זה. ועוד שאלה בקשר להנחת תפילין האם אפשר לעמוד בהנחת התפילין או שצריך לשבת? ועוד שאלה אחרונה האם ביום שישי לפני כניסת השבת אסור להגיד וידוי ? וכדי שאני יהיה בטוח האם בשבת אני לא אומר בכלל וידוי נגיד לא בקריאת שמע שאומרים עוינו חטאנו ? ועוד שאלה ממש קטנטונת(בלי נדר)אם אני רוצה להתפלל בבית תפילה של ערבית אחרי צאת שבת ..מה אני צריך לקרוא ? תפילה של ערבית של שבת או רגיל? תודה כבוד הרב על התשובות !

תשובה

שלום וברכה

התפילה מתקבלת, אל דאגה! אם כי כמובן יש להקפיד מאוד שגם שאר הדברים ייעשו כתיקונם.

בני ספרד נהגו להניח תפילין של יד בישיבה ותפילין של ראש בעמידה. בני אשכנז מניחים תפילין בעמידה. ביום שישי לאחר חצות אין מתוודים, וכן בשבת אין מתוודים, במוצאי שבת מתפללים ערבית של חול, ומוסיפים לומר בברכת "אתה חונן" את התפילה "אתה חוננתנו"

בברכה – בנימין שמואלי