חברה והשקפה

מוות קליני וזכות הבחירה

  • י"ט תשרי התשע"ז

שאלה

בן אדם שחווה מוות קליני ומעכשיו הוא יודע את האמת ואת השכר ואת העונש בעולם הבא. לא נפגעה לו זכות הבחירה שלו בעולם הזה ? הרי הוא יודע מה העונש על עברות ומה השכר על מצוות (לפחות בערך). תודה רבה רבה וישר כוח

תשובה

שלום וברכה

אמת שאדם כזה האמת ברורה לו יותר והוא יכול בקלות לנצח את היצר הרע, אבל הבחירה נשארה בתוקפה והראיה שכמה וכמה אנשים שעברו מוות קליני וראו הכל ובכל זאת התעלמו ראה https://www.hidabroot.org/article/3867 כך שהבחירה נשארת.

כנראה שאנשים אלו יש להם זכות מיוחדת לקבל מסר ברור יותר משמים ולכן הם עוברים את מה שהם עוברים אבל אין הבחיה נלקחת מהם והיצר יכול להמשיך ולהסיתם לחטוא ולהתעלם ממה שהם ראו.