שאל את הרב - כללי

לגבי העתקת מקום מגורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אשמח למקורות בקבלה לגבי העתקת מקום מגורים, האם זה משפיע מבחינה פנימית.

תשובה

שלום וברכה

כך כתב הגאון הקדוש רבי שמואל מסוכטשוב זצוק"ל בספרו שם משמואל (פרשת שמות - שנת תרע"ד): "גירות היא מירוק לנשמה, כי מקומו של אדם בעולם הזה רומז למקום שורש נשמתו, וכמו שהגיד כ"ק אבי אדמו"ר זצללה"ה בשם כ"ק זקיני אדמו"ר הגדול זצללה"ה מקאצק שהעתקת דירת אדם מעיר לעיר היא ענין גדול מאוד, ואם הוא נשאל בזה היא אצלו לשאלה חמורה מאוד שהוא ענין העתקת שורש נשמתו", עד כאן תוכן דבריו.

במזל טוב - מנשה ישראל