שמירת העיניים ? המחשבה ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שאלתי היא לרב זמיר בבקשה ואם אי אפשר אשמח לקבל מענה מרב אחר אך באמת רצוני שהוא יענה... בלימודי ראיתי בעניין שמירת העיניים שהיו צדיקים גדולים שלא היו נפגשים כלל עם נשים ולא מסתכלים אפילו בילדה וגם שהיו צדיקים גדולים שהיו נפגשים עם נשים ומקבלים גם נשים ברצוני לדעת מה רוצה השם בעניין זה ? והאם צורת ההסתכלות במחשבה היא הקובעת ומשנה ? כי ניתן לראות במחשבה אישה שלבושה צנוע בעירום ואשה שערומה כצירופי אותיות או קומיקס או כחתיכת בשר... וכיצד להסתכל בצורה טהורה וקדושה או לא ? וכיצד ומה ראו הצדיקים שנפגשו בהם ואם אפשר לקבל פירוט בבקשה... רצוני להגיע אל האמת בעניין זה !!! ואם אפשר לקבל הסבר מעמיק על הצדיקים שכן ראו ועל אלו שלא ראו... מחמת שאיני רוצה להגיע לדבר עבירה ... וכיום יש רבנים שמרצים בפני נשים דברי קבלה ותורה ושמים גם תמונות של נשים כמו באתר הידברות ברצוני לציין שהשם מאפשר לי לשמור ללא הסתכלות כלל וגם להסתכל עליהם ללא תאוה וגם כקומיקס וגם כצירופי אותיות וגם כנשמות כחלק מהאור האלקי אך רצוני לדעת ולהבין מה השם רוצה ומהי הדרגה הגבוהה מביניהם או אם יש משהו יותר ומעבר לזה ... וכן להבין את מעשיי וראיית הצדיקים ... בתודה מראש. מחפש האמת!

תשובה

שלום וברכה

ראשית אכתוב את מה שנדרש מך להתנהג על פי התורה הקדושה להתרחק מהנשין מאוד מאוד, ולא להביט בהם כלל, ואם הינך יכול להימנע מראייה לגמרי מה טוב ומה נעים וכך ראוי לעשות. אין צדיקים שהסתכלו על נשים, ישנם שנפגשו עם נשים ושמרו על עיניהם, וישנם כאלו שראו נשים אבל לא הביטו בהם, אלא בראייה בעלמא.

בברכה - בנימין שמואלי