אמונה

בקשר לבית ספר (זה דחוף)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני הייתי בבית ספר רונסון בית ספר חילוני ואני רציתי לעבור לבית ספר דתי לכיתה י`(השנה שהתחילה) בהתחלה חשבתי לעבור לחב"ד אבל אחרי זה חשבתי שזה יהיה לי קשה מידי ניסיתי להתקבל לאולפנא והם לא הסכימו לקבל אותי רק אם אני ישאר כיתה (זאת שאני ישאר כיתה ט` גם השנה) לא הסכמתי להישאר. התחלתי את היום הראשון של הלימודים בחב"ד היה נחמד פחדתי שיהיה לי קשה בחב"ד ביום ג` ד` ו-ה` לא הלכתי ללימודים ביום ו` ניסתי במקיף ב` שהכיתה שנהייתי בה היא תורנית ז"א רק בנות אבל הבית ספר עצמו מעורב(בנים ובנות)וגם לפעמים שיעורים מעורבים לא ממש אהבתי.. עכשיו יש לי שתי ברירות או חב"ד או מקיף ב` ואני לא יודעת לאיפו ללכת רציתי את ההתעיצות שלך.. אני גרה באשקלון. ואני יודעת שאם אני ירשם או לחב"ד או למקיף ב` אני לא יוכל אחרי השנה הזאתי לצאת כי כבר התחילו בגרויות פחדתי שחב"ד יהיה לי קשה מכיוון שמבית ספר חילוני עד לחב"ד זה מעבר גדול מידי .. ובמקיף ב` יש שם בנות שמתנהגות כמו בית ספר חילוני אם אתה יכול להחזיר תשובה מהר ככל האפשר אשמח תודה עדן .מ.

תשובה

שלום לך

מהכירות קרובה מאוד עם המערכת החינוך החבדי"ת לא תהיה לך כל קושי להשתלב שם היטיב ולהנות שם, אני ממליץ לך ללכת לבית ספר החבד"י, וכך יהיה לך טוב גם כעת בבית ספר, וגם לכל אורך החיים, כאשר תלמדי את דרך התורה בצורה נעימה וטובה.

בברכה - בנימין שמואלי