שו"ת סוכות

כמה שאלות לגבי חוה"מ סוכות

  • י"א תשרי התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, 1. אני רוצה לוודא בבקשה האם חוה"מ סוכות מתחיל בצאת הכוכבים של יום 17.10.16 עד שקיעת החמה של ה 23.10.16, ובתוך חול המועד יש את שבת, ואת הושענא רבה? 2. האם יש הבדלים בין ימים חול המועד או שלכולם יש את אותה חשיבות ואת אותן הלכות? למשל האם היום הראשון של חול המועד ה 18.10, יותר חשוב מהיום שאחריו? 3. למה שמחת תורה נקרא גם שמיני עצרת? 4. למה בחו"ל כל חג נמשך עוד יום נוסף? תודה רבה, וחג שמח וגמר חתימה טובה, רועי

תשובה

שלום וברכה

1. נכון מאוד.

2. כולם אותו דבר מלבד הושענא רבה שמרבים בתפילה ולקוחים ערבות וכו'.

3. בתורה החג נראה שמיני עצרת וכדברי רש"י

רש"י במדבר פרק כט פסוק לה

ומדרשו באגדה לפי שכל ימות הרגל הקריבו כנגד שבעים אומות וכשבאין ללכת, אמר להם המקום בבקשה מכם עשו לי סעודה קטנה כדי שאהנה מכם.

4. יו"ט שני של גלויות http://www.hidabroot.org/question/15548

בהצלחה,