שו"ת סוכות

סוכה במרפסת האם כשרה?

  • י"א תשרי התשע"ז

שאלה

שלום רב, לפני מספר חודשים בנינו בצמוד לביתנו מרפסת עם רעפים ומעקה מסביב, וביקשנו מהבנאי שישאיר בקצה המרפסת מקום ללא רעפים לצורך סוכה, כלומר רק עם קורות עץ מעל. גודל השטח ללא רעפים הוא כ- 2 על 5 מ"ר ושלוש דפנותיו הן הבית ומעקות המרפסת. האם הסוכה כשרה? תודה, ושיהיה חג שמח לכם ולכל בית ישראל.

תשובה

שלום וברכה

כמה המרחק בין הקירות למקום הפתוח? אם יש פחות משני מטר לפחות בשלוש צדדים הסוכה כשרה.

אם לאו יש להעמיד מחיצות קטנות בגובה מטר סביב המקום הפתוח וכך הסוכה תהיה כשרה ומהודרת.