שו"ת יום כיפור

דיני צום יום הכיפורים לאישה בהריון

  • ז' תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב אישתי בהריון בחודש מתקדם שבוע 30 ורצינו לדעת מה הדין כלפיה לגבי הצום? מה מותר? ומה אסור? וכיצד יש לנהוג במקרה שלא מרגישים את העובר? אודה מראש בברכה וחתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

עליה לצום כרגיל.

יש להרבות בשתיה כבר מהיום וכן להשתדל ביום כיפור עצמו לשהות במרקום מוצל וממוזג ובעז"ה הצום יעבור בשלום.

באם לא מרגישים את העובר שיעור זמן שיש לחשוש למצב סיכון בדרך כלל, יש לשתות ולהתפנות מיד לבית חולים.