שו"ת יום כיפור

מאיזו שעה אפשר לטבול בערב שבת וחג?

  • ו' תשרי התשע"ז

שאלה

שלום, כשטובלים במקווה לפני שבת ולפני חגים ויום כיפורים, האם יש שעה מסויימת שיש לטבול החל ממנה, או שאפשר כבר מוקדם בבוקר לאחר התפילה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לגבי טבילה בערב ראש השנה - ראה משנה ברורה (סימן תקפא ס"ק כו) שאין  להקדים לטבול יותר משעה קודם חצות היום (וע"ע משנה ברורה סימן תעא ס"ק כב).

ולגבי ערב יום כיפור - ראה כף החיים (שם ס"ק בן) שעיקר זמן הטבילה לאחר חצות. ומיהו הרוצה להקדים לא יקדים יותר משעה לפני חצות (וע"ע משנה ברורה סימן תרו ס"ק יח, שטוב לטבול קודם תפילת המנחה ששם מתודה, ומקצתן נוהגין לטבול אחר סעודה המפסקת כדי שיהיה סמוך ליום הכיפורים).

ולגבי ערב שבת - טוב שלא להקדים לטבול יותר משעה אחת לפני חצות היום (ראה ספר שיבת ציון ענייני שבת חלק א' עמודים צו-צח).

בברכה,

הלל מאירס