שו"ת סוכות

האם הסוכה כשרה

  • ד' תשרי התשע"ז

שאלה

אני גרה בקומה 2 בבניין רב קומות ויש לי מרפסת פתוחה אין מעליי עוד מרפסות עד לקומה 15 ששם הפנטהאוז הוא מעל כל המרפסת שלי (לפי שרטוט). כאשר אני מרימה את הראש בקו ישר אני רואה את השמים לפחות בשליש מהמרפסת. האם ניתן להקל ולעשות סוכה כשרה במרפסת כזו? האם יש מומחה בהלכות סוכה שניתן להביאו לבית לראות כדי לדעת אם אפשר או פסול? אני אשמח לקבל תשובה מהירה שהרי בצאת כיפור מצווה לבנות את הסוכה.

תשובה

שלום וברכה

אם בפועל יש גג על המרפסת אפילו גבוה מאוד אי אפשר לעשות שם סוכה אף שניתן לראות את השמים מחמת הגובה.