שו"ת ראש השנה

בכי בראש השנה

  • כ"ז אלול התשע"ו

שאלה

הבנתי שצריך להיות בשמחה בר"ה כי הכיתוב לא תלוי בנו אלא רק ביום כיפור. האם מותר לבכות בתפילת ראש השנה? או סתם כך ביום ר"ה.... לבכות בזמן דיבור עם השם...? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין להראות סימני עצבות ובכייה בראש השנה, כי יש בו חיוב שמחה כדין כל יום טוב אחר, ורק אם נופלת עליו בכייה בתפילה מאימת וחרדת יום הדין, אין בזה חשש איסור כלל.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן נא) ושו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן סט) וספר חזון עובדיה ימים נוראים (עמודים פז-צ).

בברכה,

הלל מאירס