תורה ומדע

לשם מה נבראו כוכבי לכת?

  • כ"א אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב,

למה משמשים כוכבי הלכת שנבראו? או יותר נכון לומר, למה אלוקים ברא אותם אם אין להם שימוש, וכל כוכב לכת גדול בהרבה מכדור הארץ? האם יש תשובה שמסבירה ומפרטת את העניין בזוהר או בקבלה?

אשמח מאוד לקבל תשובה בעניין. תודה מראש ושבוע טוב ומבורך בע'ה לנו ולכל עם ישראל!!.

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה הוא נצחי ואינסופי, ולפיכך ברא יקום אדיר מימדים שמבטא את כוחו האמיתי. כל הגלקסיות והכוכבים הם ארמונו של מלך מלכי המלכים. כחשיבות המלך - כך גודל הארמון.

אנו אורחים בארמונו של המלך. הקב"ה הכין את עולמנו במיוחד עבורנו, ובאמצעות היקום הוא יתברך לימד אותנו על גודלו ואמיתתו. שהרי האדם המביט ביקום מבין מיד שרק בורא עולם אינסופי מוחלט עומד מאחורי כל אלה, ולא ייתכנו אלילים אחרים. אלא "אין עוד מלבדו". ואמונה זו מתבטאת על ידי עוצמת הבריאה וגודלה, המעידה על בוראה.

כמו כן, יש שימוש לכוכבים. כדי שהיקום יוכל להמשיך להתקיים ולא לקרוס לתוך עצמו (בעקבות כח הכבידה), נדרשת כמות אדירה של מסה ביקום (כוכבים וכוכבי לכת). באופן זה נשמר האיזון ביקום. רוב היקום אינו מאפשר קיום חיים מאחר שהקרינה בו גדולה מידי, כדור הארץ נמצא בשטח מסויים בגלקסיה שמאפשר את קיומנו בו. אך כל הכוכבים כולם נדרשים ביחד כדי לשמור על האיזון של היקום - ובתוכו גם עולמנו.

נא ראה מאמר זה: "מדוע יצר הקב"ה יקום גדול כל כך?":

http://www.hidabroot.org/article/185249

ולגבי מקורות חשובים ביהדות על גודל היקום, ראה בבקשה:

http://www.hidabroot.org/article/206143

בברכה,

דניאל בלס