גיור - והיהדות כדת "גזענית"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם, 1. האם זוג יהודים שאינם שומרי תורה המאמצים ילד קטן בן 4 גוי יוכלו לגייר את ילדם ? כיצד ומתי יוכל להקרא יהודי ? עפ"י הרבנות נאמר להם כי בכדי לגיירו יש לשלחו לגן דתי וכן שעל האב להביא חתימה מגבאי בית הכנסת שנכח בתפילות במשך חצי שנה . הדבר נשמע תמוה לחלוטין לדעתי ..האם כך זה על פי ההלכה האמיתית ? האם הגיור לא תופס רק מגיל בר /בת מצוה ? וכן מה דינו של ילד בגיל מצוות שקבל עליו בכנות עול תורה ומצוות והתגייר , ולאחר כמה שנים (בגיל 20 לדוג`) החליט שאין ברצונו לשמור מצוות ? האם נחשב כיהודי חילוני או שגירותו מתבטלת והינו שוב כגוי ? 2. מה תשובת היהדות לכך שהינה דת גזענית ! שהרי עובדת היותינו יהודיים היא עניין מולד ולא מגיע מתוך בחירה חופשית ולא מתוך בדיקת ערכים אינדיוודואלית !? ישנם לצערינו אף יהודים שגרועים במעשיהם מגויים . האם רק עובדת היותינו נולדים לאם יהודיה שנולדה לאם יהוודיה (וכן הלאה ..)מבטיחה בזאת שנהיה אור לגויים ? הדת היהודית אינה מקבלת לשורותיה אלא רק כאלו הנולדו עם "גנים" כשלה וצריכה להתחתן רק בינה לבין עצמה ! תודה רבה ותזכו למצוות,

תשובה

לום וברכה

אכן הדבר מסובך מאוד, היהדות היא דבר מאוד מחייב וכדי להיהפך ליהודי חייבים לקבל עול מצוות בשלימות וללא כך אי אפשר לההיפך ליהודי, וכאשר יש לבית הדין יסוד סביר להניח שהילד לא יקבל עליו עול מצוות הרי אין לבית דין לגיירו גירות פורמלית שלא תהיה גירות אמיתית, והדבר יגרום להתערבות גויים בכרם ישראל.

ונכון הדבר שבגיל בר מצווה כאשר הילד מגיע לכלל דעתיש לשאול אותו אם הוא אכן רוצה להיות יהודי ולהתחייב לשמירת כל המצוות או לא, מאחר והיהדות היא קשה, {אם כי שווה} הרי אין לנו את הזכות לכפות על ילד קטן להתחייב לשמירת מצות, ולהסתכן בעונשים כאשר הוא לא ישמור מצות, יש יסוד סביר להניח שהוא לא ירצה להיות יהודי ויעדיף לשמור רק את שבע מצוות בני נוח ולא להתחייב לשמירת שבת וכו`,

ולכן נשאל אותו בגיל 13 שאז הוא מגיע לכלל דעת, ונשאל אותו אם הוא אכן מוכן לקבל עליו את כל העול של המצות על כל המשתמע מכך, ורק אם הוא אכן יסכים לכך, אז תיחשב גירותו גירות וייהפך לחלק מעם ה`. לאחר ההסכמה האמיתית שלו, הרי אם חלילה יפרוש בשלב מאור יותר מהתורה ומצות הוא ייהפך ליהויד שאינו שומר מצות ולא יחזור להיו תגוי, אין דרך לחזור להיות גוי. היהודי שונה מהגוי בשורש נשמתו, ולאחר הגירות כאשר המתגייר זכה לקבל נשמת ישראל הרי לעולם לא יתנתק לגמרי משורש ישראל, וישראל אע"פ שחטא, ישראל.

וככל יהודי החוטא שייענש ויזדכך אם לא שב בתשובה שלימה וישוב למקור מחצבתו. ועכן עמינו הקדוש שונה מכל העמים ואנו זכינו להיות העם הנבחר של הבורא ובנו נטע ה` נשמות ממקום גבוה, אבל איננו גזעניים כלל וכלל אלא כל מי שרוצה מכל גזע שהוא, אשר בחר להסתופף ולההיפך חלק מעם ה` עם כל המוייבויות שבדבר, מוזמן ויכול הוא להצטרף לשורותינו. היהודי אשר בעצם היוולדו לאמא יהודייה, זכה לשורש נשמה ממקוום גבוה יותר לא יוכל להתנתק לגמרי משורשו ותמיד תפעם בו הנשמה הטהורה אשר אי אפםש רלפגום אותה, ולאחר שיעלה לבית דין של מעלה היא תזדכך בייסורים ותתנקב ותשוב לשורשה. וראה בהרחבה בבחירת עם ה` בברכה - בנימין שמואלי