אמונה

השם אלוקים

  • ט' אלול התשע"ו

שאלה

למה אלוקים זה לשון רבים?

תשובה

ס"ד

שלום וברכה,

המילה "א-לוהים" בתורה מתארת בעל כח ושררה, ונאמרה אפילו על שופטים ומלכים. כך לדוגמה, ה' אמר על אהרון למשה: "והוא יהיה-לך לפה, ואתה תהיה-לו לאלוהים" (שמות ד).

"אל" הוא בעל כח. מאחר שהקב"ה הוא בעל הכוחות כולם, לכן הוא נקרא בשם "א-לוהים", כלומר "בעל הכוחות כולם". מילה זו היא תואר לכוחו ואדנותו עלינו, אך לא שמו. בספר בראשית ב', נקרא הקב"ה בתואר: "י-ה-ו-ה הא-לוהים", כי המילה "א-לוהים" היא תואר הנוסף לשמו. כמו לומר "המלך" או "האדון", ובמקרה זה הקב"ה נקרא "א-לוהים" כי הוא בעל הכוחות כולם.

בברכה,

דניאל בלס