נשים

טבעת האירוסין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ברצוני לדעת האם יש ´עניין´ שהאמא של החתן תבוא ותחליט יחד עם בנה לגבי טבעת האירוסין אותה יקנה לארוסתו, וכמו כן, האם יש עניין שהאמא של הכלה תבוא ותחליט יחד איתה על השעון אותו יקנו לארוסה. בכלל, הייתי מעוניין לדעת מהו המקור למנהג זה של קניית שעונים וטבעת אירוסין אחד לשני. תודה רבה. הראל.(תשובה זו חשובה לי מאד!)

תשובה

שלום וברכה

נא למחול על האיחור בתשובה עקב רוב פניות לאתר.

(עקב איחור זה לא אדע אם התשובה כעת נוגע למעשה - ואתך הסליחה.)

שאלה: "ברצוני לדעת האם יש ´עניין´ שהאמא של החתן תבוא ותחליט יחד עם בנה לגבי טבעת האירוסין אותה יקנה לארוסתו? וכמו כן, האם יש עניין שהאמא של הכלה תבוא ותחליט יחד איתה על השעון אותו יקנו לארוסה?"

תשובה: אין עניין שההורים יבואו.

שאלה:"הייתי מעוניין לדעת מהו המקור למנהג זה של קניית שעונים וטבעת אירוסין אחד לשני."

ענין המתנות מחתן לכלה נזכר כבר בתורה: בזמן השידוכין שעשה אליעזר בשביל יצחק אבינו, נתן לרבקה מתנות. עיין בראשית פרק כד פסוק כב.

בברכה,

רב נחום