חברה והשקפה

להרב מנשה ישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קראתי את אשר כתבת בנושא שנת 2012 אך משום מה הרגשתי צורך לבדוק בנושא. כאשר חיפשתי בצופן את שנת תשע"ג מצאתי כי בחומש היא מופיעה רק פעם אחת בדילוג של פחות ממאה אותיות. בספר דברים פרק כח" בדילוג של 6 אותיות מופיע התשעג או תשעג. וכאשר קראתי את הפרק קצת הזכיר לי את ביאת הסוף, ואף כמו שענית באחת מתשובותייך כי בזמן הגאולה נקבל לב חדש, ובפרק הנ´ל מפיעות ההשלכות של בחירת מעשינו, ואילו בחרנו לא נכונה אז יתן בנו הקב´ה לב רגז. בנוסף לדימיון הרב שבין דיברי הפרק והעובדה שהוא מופיע בספר האחרון של התורה. אני חושב שלפעמים הקב´ה משתמש בכלים קונבנציונלים ליצירת מופתים, כאשר מומחים מזהים מדוע נחצה ים סוף או מדוע נפלה מכת ערבה על מצרים הם רק מזהים את הכלים בהם השתמש מלכנו בעשיית רצונו. ושאלתי היא האם יתכן כי במקרה בני המאיה זיהו את הזמן אשר בחר הקב´ה לביאת הסוף ואולי אל לנו לזלזל במסקנתם או להיות יהירים מעט? ולקחת את מסקנתם כאפשרות? מקווה לתשובה מבוססת ולא לדעה. בתודה מראש, תום.

תשובה

שלום וברכה

למה הינך מתכוון ב"ביאת הסוף"???

יעודי הנביאים מייעדים לעם ישראל שנים רבות תחת מלכותו של המלך המשיח, בחיים גשמיים, לפני המעבר לעולם הבא שאין לנו בו השגה והבנה. כך שכל עוד לא התקיימו יעודי הנביאים של ישעיהו, יחזקאל, ירמיהו, זכריה, ועוד ועוד, לא תיתכן הגעת הסוף. סוף העולם הזה תהיה רק אחרי שנים רבות של מנוחה ממלחמות כשמקדש שלישי בנוי על מקומו בהר המוריה, ומלך המשיח בראשינו. לפי דעה בתלמוד הסוף הזה יהיה כעבור ששת אלפים שנה מהיצירה ולא לפני זה.

וכלל גדול יש בענינים אלו, אותה לימד אותנו הנביא עמוס (עמוס פרק ג פסוק ז):

כי לא יעשה ה' דבר כי אם גילה סודו אל עבדיו הנביאים. ולא לבני התרבות ההיטלרסיטית בני שבט המאיה.

בהצלחה- מנשה ישראל