שאל את הרב - כללי

מחלת אלצהיימר.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש עניין שמעסיק אותי ורציתי לדעת מה התשובה מבחינת היהדות. הבנתי שלנו בני האדם יש נשמה שהיא שוכנת במח(בראש)והגוף זה רק המעטפת החיצות ולא יותר מזה והפעולות שאני עושים וכל דבר זה הנשמה שלנו והגוף הוא רק המבצע. השאלה שלי היא כזאת ,אדם שהוא חולה אלצהיימר מזה אומר עליו?זה אומר שקרה לו משהו בתוך הנשמה,הנפש או הרוח..? מבחינת היהודות יש סיבה שהמחלה ישנה? והאים אדם שחולה באלצהיימר גם הנשמה שלו שוכחת הכל ולא רק הגוף. תודה רבה מקווה שהבנתם אותי אלעד נגר.

תשובה

 שלום וברכה

מבואר בספר אור החיים הקדוש בפרשת ויחי, שמחלות הזקנה באות כתוצאה מכך שבכל יום כוח הנשמה של אותו יום מסתלק ועל כן נחלש כוחו של האדם.

<בברכה - בנימין שמואלי