כל מיני הלכות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! יש לי כמה שאלות..אשמח אם תענו לי.. 1)לצערי אני לא מספיקה להתפלל תפילת שחרית בבוקר,ולכן אני מתפללת ערבית. אני יודעת שצריך לקרוא ברכות השחר בכל מקרה. השאלה היא,האם אסור לאכול שום דבר לפני שקוראים את ברכות השחר. וגם אם יש לי זמן להתפלל שחרית,אבל אני מאוד רעבה וחייבת להכניס דבר מה לפה כדי להתכוון,האם מותר?? 2)אם קמים בלילה לשירותים,האם צריך ליטול ידיים ללא ברכה לפני? ואח´כ,מותר לברך "אשר יצר" ?? 3)פעמים שקורה שנרדמתי בלי להתפלל שום תפילה,ואני קמה באמצע הלילה,האם אז מותר להתפלל ערבית?? 4)אם קורה שנשארתי ערה כל הלילה,וכשאני הולכת לישון יש כבר אור בחוץ..האם עליי לקרוא קריאת שמע שעל המיטה? 5)ג"לטין דגים. האם מותר לאכול מעדן חלבי שיש בו ג"לטין דגים?(אני ספרדיה) 6)מותר להוריד את ההרצאות שיש באתר,לצרוב ולהשמיע?? או להוריד את ההרצאות ל MP כדי שאני אשמע בדרך..? מצטערת על השאלות הרבות!!!!אני פשוט לא יודעת איך לנהוג במצבים האלה. אני מודה לך מקרב לב,וגם לארגון הדברות שבלעדיהם לא הייתי מי שאני היום!!!! אין עליכם!!אנא,המשיכו בעבודת הקודש הזאת!!אינכם יודעים עד כמה אתם עושים לנו טוב על הלב!!!!! לאה.

תשובה

שלום וברכה

1. אם את רעבה או אינך יכולה לכוון מותר לך לאכול לפני תפילת שחרית.

2. נוטלים ולאחר מכן מברכים "אשר יצר"

3. מותר.

4.אין צורך לקרוא.

5. מותר.

6. מותר.

מצער מאוד שהמתנת זמן רב לתשובות עקב עומס חריג במערכת.

בברכה - בנימין שמואלי