חברה והשקפה

העבודה שלי?

  • כ"ו אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לשאול, עשיתי ראיון עבודה לאיזה מקום, ההצעה היתה נראית מעולה, והמשכורת גבוהה מאוד, הרבה מעבר למה שציפיתי ומקובל בשוק. הכיוון של המעסיק היה חיובי, ואמר שיחזיר תשובה סופית ואוכל להתחיל לעבוד בעוד שבוע. איכשהו סיפרתי לחברה, והיא אמרה טוב גם אני שולחת קורות חיים לשם, בנתיים המעסיק החזיר לי תשובה שלילית וכנראה היא תתחיל לעבוד שם. אני התקבלתי לעבודה אחרת יותר רחוקה מהבית ופחות כסף. אני צריכה חיזוק איך לא לקנא בה, שהרי כביכול העבודה הזו הייתי אני צריכה לעבוד , ובסוף אני עובדת גם רחוק וגם פחות משכורת משמעותית. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שזה לא היה מקום העבודה שלך מעולם והקב"ה סיבב את כל הראיון עבודה הזה רק כדי שחברתך תעבוד שם. כבר אמרו חכמים אין אדם נוגע במוכן לחבירו אפילו כמלוא נימא, מה ששייך לך אף אחד לא יכול לקחת ולכן אין מצב שהפסדת עבודה כל שהיא בגלל חבירתך.

תשמחי שהיית שליח טוב להביא פרנסה גם לחבירתך ובשכר זה ה' ישלח לך פרנסה מרווחת והצלחה בכל מעשי ידיך.