נשים

המאבק ההודי בתרבות האונס: "שתיירות לא ילבשו חצאיות"

  • כ"ו אב התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. לפני חודש בערך נאנסה ישראלית בהודו שהסתובהה בלילה לבד ועלתה על טרמפ ? ומנגד שר התיירות ההודי ביקש מישראליות לא ללכת עם חצאיות ? תגובות רבות נכתבו לכתבה זו . היו נשים שטענו שצריך לסרס את האונסים האכזריים. והתלוננו על משרד התיירות ההודי שמכתיב להם איך להתלבש והיו נשים שהצדיקו את הבקשה הזו וכתבו שלא צריך להסתובב עם חצאיות כדי להראות לעולם שאנחנו נשים ונתלבש איך שבאלנו למרות הבקשה של משרד התיירות . מה כבוד הרב חושב על אותם נשים שמסתובבות בחוסר צניעות בהודו למשל . ?

תשובה

שלום וברכה

מי אני שיאמר לשר הודי מה לעשות?

על פי התורה הקדושה החובה היא לשני הצדדים. הנשים צריכות ללכת בצניעות כראוי לפי כללי ההלכה. הגברים מצידם אסורים להסתכל על נשים כלל. שני המיים אסורים להתייחד יחד. כל השומרים על כללי ההלכה ינצלו מכל רע.