אמונה

נאמר שלכל דבר יש נברא. אם כן מדוע ה’ נברא לבד?

  • כ"ד אב התשע"ו

שאלה

נאמר שלכל דבר שנברא יש בורא. אם כן מדוע ה' נברא מעצמו. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

רק דברים שהם מוגבלים צריכים התחלה, כי העובדה שהם מוגבלים - מעידה שהיה מישהו שקדם להם והגביל אותם.

אך אלוקים איננו מוגבל, ולפיכך אין לו מגביל, ולא מישהו שקדם לו והגביל אותו. אלוקים תמיד היה כפי שהוא היום, ללא שינוי וללא זמן.

מכאן ש-ה' לא נברא מעצמו. כי הוא מעולם לא "נברא". אין לאלוקים נקודת זמן כלשהי שבה הוא הופיע, כי אלוקים תמיד היה מחוץ לזמן. הוא תמיד היה. לכן הוא הנקרא "היה הווה ויהיה", ללא שינוי וללא התחלה וללא זמן.

נא לראות בבקשה:

http://www.hidabroot.org/article/121627

ולהסבר מורחב בשאלה זו, יש לחפש בגוגל חוברת שכתבתי בשם "שיחה גורלית". מומלץ מאוד.

בברכה,

דניאל בלס