תורה ומדע

המדע מול התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במהלך שיחה שהיתה לי אם חבר שמשרת איתי בצבא ( שירות מילאוים ) עלתה ביננו הוויכוח שיש בין המדע לתורה והוא שהוא במקצועו פיזיקאי ( תאור שני ) אומר שזה לא כ´כ חוכמה אחרי שהמדע משקיע מליונים קופצים כל הרבנים ואומרים תראו הנה זה כתוב בתורה וגם לא בהכי מדויק הלאה לפי איך שהמדע פירש ומצא כביכול אנחנו באים ומפרשים את מה שכתוב בתורה לזה עכשיו מכיוון שאני חוזר בתשובה לא היה לי כ´כ מה לענות לו שהוא אמר לי שאם אני יצליח להראות לו אפילו דבר אחד שהתורה מציגה והמדע עוד לא גילה אז ההיתי שמח אם תוכלו לעזור לי להמשיך ולהוכיח אותו על טעותו

תשובה

שלום וברכה

הבעייה היא שכאשר נגיד לו משהו שהמדע מכחיש הוא יצחק מהתורה ויאמר שהתורה לא יודעת כלום.

אולם הרוצה להיווכח בדברים אלו יכול לקנות את ספר המהפך של הרב זמיר כהן ושם הוא יווכח באמיתות הדברים למעלה מכל ספק.

בברכה - בנימין שמואלי