תפילה וברכות

צניעות וצניעות בתפילה

  • כ"א אב התשע"ו

שאלה

שלום הרב, ברצוני לשאול 3 שאלות: 1.האם יש בעיה להתפלל (גם 18) עם כפכפי אצבע? 2.האם מותר להתפלל עם פיג'מה אן שזה לא צנוע/מכובד? 3. האם מותר ללמוד נהיגה (לאשה כמובן) אצל מורה גבר (משום זמינות ופערי מחירים גדולים מאוד)?? תודה רבה מראש, תזכו למצוות, גיטל

תשובה

שלום וברכה

1. יש להתפלל תפילת עמידה כדרך שעומדים לפני המלך.

2.  ברכות וכדו' מותר אולם תפילת עמידה יש להתפלל כמי שעומד בפני המלך.

3. מותר, יש להיזהר לא לדבר שו דיבור מלבד דברי נימוס של בוקר טוב וענייני נהיגה בלבד. כמובן שיש להיזהר מאוד מנגיעה וכו'.