חברה והשקפה

כלב כולו לב?

  • כ' אב התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב דניאל בלס שליט"א. בהמשך לשאלותיי הקודמות.. ידוע שכלב כשמו כן הוא - כולו לב. הוא נחשב חיה טורפת בטבע, אם כן למה הוא נקרא כולו לב? האם הכוונה ללב טוב לבני אדם? לידע כללי, גם לכלבים יש אופי וחלקם לא הכי ידידותיים. בנוסף לכך היו גם סיפורים על כלבים שתקפו בני אדם. אם כך איך זה מסתדר עם בחירת האדם הראשון בשם הכלב? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

לב - מסמל חברות ומסמל נאמנות.

כשאדם עצוב, הכלב עצוב איתו. כשאדם שמח, הכלב שמח איתו.

הכלב הוא ייצור מבויית מזה אלפי שנים, והוא ככל הנראה החיה היחידה שיודעת לזהות תווי פנים ורגשות אנושיים. במילים אחרות - הוא מתואם לאדם.

יתירה מזו, יש לכלב תכונת נאמנות שאין לחיות אחרות - הוא מגן על בעליו ומסוגל לסכן את חייו כדי להציל את חיי בעליו. לכן הוא נקרא בפי הבריות "חברו הטוב ביותר של האדם".

כמו כן, הכלב למרות שבטבע הוא חיה טורפת - הוא אינו טורף בני אדם (בשונה מזאבים למשל). וקל מאוד לביית אותו.

כלבים תוקפים בני אדם בדרך כלל רק כדי להגן על בעליהם (או הטריטוריה של בעליהם). נדיר שכלבים רודפים בני אדם סתם כך כדי לתקוף אותם.

אך מה שכן, כלבים רבים נובחים ומפחידים בני אדם. ויש לכך התייחסות בהלכה. כלב שנובח ומפחיד מכונה בשם "חיה רעה", שפירושו, שהוא חיה המסוגלת להזיק בני אדם. לכן יש הלכות הנוגעות לגידול כלבים, עם גדרים, ראה בבקשה:

http://www.hidabroot.org/question/178906

בברכה,

דניאל בלס