כשרות וסימני טהרה

  • כ' אב התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב דניאל בלס. רציתי לשאול לגבי נושא הכשרות. ידוע שבחלק מהחיות יש סימני טהרה והן כשרות וחלק לא. השאלה שלי היא למה דווקא החיות כמו תרנגול וכו כשרות ולמה השאר לא?זאת אומרת על פי מה השם קבע שדווקא החיות הכשרות הן כשרות ואלה שלא אז לא? למה למשל כלב או חתול לא כשרים? אם הרב יגיד בגלל הנושא של "חיות טורפות וחיות שאינן טורפות"... אני חושבת שגם פרה שתכניס לפה נמלה נחשבה כי טרפה אותה. ואם הרב יגיד לגבי נושא ה"חיות תוקפות" כמו שאריה עלול לתקוף מכעס או רעב הלא גם תרנגול יכול לתקוף בכל מיני מצבים שונים. תודה מראש !

תשובה

שלום וברכה, ותודה על שאלתך.

כלב וחתול הם אוכלי בשר, ובטבע הם חיים כציידים וטורפים בעלי חיים קטנים מהם.
פרה אינה מחפשת לתקוף נמלים, ואין לה טבע תוקפני.
תרנגולים מגנים על הטריטוריה שלהם אך אינם הורגים בעלי חיים, ולא טורפים.
אריות הם ציידים, ויוצאים מהטריטוריה שלהם כדי לתקוף בעלי חיים ולאכלם.

אך זו בהחלט שאלה מעניינת, וניסיתי להציע לה הסבר חדש על פי רמת
האינטליגנציה במחלקות בעלי החיים. הנה הכתבה:
http://www.hidabroot.org/article/185396

אשמח להשיב על כל שאלה נוספת.