נשים

אני מזרחית, האם יש לי היתר לפאה?

  • י"ד אב התשע"ו

שאלה

בס״ד שלום כבוד הרב! אני חוזרת בתשובה ועם כיסוי ראש מזה חמש שנים. אני מתבוננת בנשות חב"ד עם הפיאה שלהן היפה, וממש רוצה גם. כיסוי הראש גורם לי להרגיש לא יפה, ואני מפחדת שזה יגרום לבעלי להתבונן באחרות. אני רוצה להיות הכי מושכת בעיניו. שיער הראש חשוב לו, ובבית הוא ממש רומז לי אם אני עם כיסוי, שאוריד כדי שאהיה יפה בעיניו בבית. האם קיים איזה היתר לחבוש פיאה? אני מהעדה המרוקאית מצד הסבים. רבני חב"ד מאוד תומכים בפיאה וטוענים שמטפחת חושפת שערות, מה שנכון. מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אם בעלך רוצה שתורדי את הכיסוי בבית, אין איסור. אם תרצי להחמיר ולקנות פיאה לבית, תבורכי.

עדיף להישאר עם הכיסוי, ואין לך לחשוש שבעלך ירעה בשדות זרים.

חסידי חב"ד נהוגים לפי הוראות רבותיהם, אבל רוב פוסקי ספרד לא פסקו כך. ואין להקל.

אשמח לסייע עוד,