תפילה וברכות

האם עושים מים אחרונים אחרי שתיית רביעית של יין או אחרי שתיים מים בכמות המצריכה ברכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול 1. האם עושים מים אחרונים אחרי שתיית רביעית של יין, או אחרי שתיית מים בכמות המצריכה ברכה? 2. ישנם אנשים שלא מאמינים בדברי תורה המבוססים על מדרשים בטענה שאנשים יכלו להמציא סיפורים ולכתוב במדרש. מה אפשר לענות להם על כך? 3. ידוע לי שאסור שיהיה הפסק בין נטילת ידיים לברכת המוציא, אבל אצלנו בבית לא מקפידים לברך מיד. ניסיתי ליטול אחרונה כדי שאוכל ישר לאחר מכן לשמוע את הברכה, אבל זה לא עוזר. בנוסף אבי מתרגז עלי מעט בשל כך ולא כל כך אכפת לו שממתינים לברכה. מה אפשר לעשות כדי למנוע את ההפסק? 4. ידוע לי שכשמברכים המוציא צריך להפריד בין התיבה ´לחם´ ל´מן´, כך שישמעו את האות מ" בבירור בשתיהן. שמעתי מרב שאם האב שמברך על שולחן שבת לא מקפיד על כך גם לאחר שמבקשים ממנו, ניתן לקחת את הלחם לאחר שהוא מברך ולברך בעצמנו בשקט. האם תמיד מותר לי לברך לעצמי אחרי אבי, ואין כאן ברכה לבטלה או איסור כלשהו? תודה רבה!