מאיזה גיל ילדה יכולה להפריש חלה?

  • י"ג אב התשע"ו

שאלה

הבת שלנו בת 8, ילדה פקחית, לשה חלות ושואלת מאיזה גיל מותר להפריש חלה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

היא לא יכולה להפריש חלה עד שתהיה בת 12.

מקורות: על פי השלחן ערוך יורה דעה (סימן שלא סעיף ל) שקטן שתרם אין תרומתו תרומה. ומכל מקום כתב שם (סעיף לג) שקטן שהגיע לעונת נדרים, אף על פי שלא הביא שתי שערות ולא נעשה גדול, אם תרם תרומתו תרומה. ומבואר בשלחן ערוך שם (סימן רלג) שעונת נדרים לנקיבה הוא מגיל י"א שנים ויום אחד. אולם בביאור הגר"א (ס"ק עח) סובר, שאפילו אם הגיעה לגיל י"א שנים ויום אחד, גם בדיעבד אין תרומתה תרומה.

בברכה,

הלל מאירס