זוגיות

אירוסים:-]

  • י"א אב התשע"ו

שאלה

שלום 1 מה העניין בלהזמין צדיקים שנפטרו לחתונה? 2. האם כשמאורסים האישה מקבלת גם שכר על הלימוד של הבעל?

תשובה

שלום וברכה

1. נהוג יותר להזמין את הקרובים מאחר ומבואר בזוהר שנשמות הקרובים מקבלים רשות לבוא לחתונת נכדיהם. צדיק שהיית מקושרת איליו או ההורים היו מקושרים איליו הרי שגם הוא בוודאי זוכה לקבל רשות להגיע לחופה.

2. לא. רק כאשר מסייעים בפועל לבעל ללמוד תורה, יש לאשה חלק בתורה, זה קורה רק לאחר החתונה.