שו"ת בין המצרים

האם מותר לאכול בשר בתשעה באב שחל בשבת?

  • י"א אב התשע"ו

שאלה

אני יודעת שעבר אבל רציתי לשאול בשביל להיות רגועה. האם היה מותר לאכול בשר בשבת ב9 הימים של תשעה באב והשבת שלפני הצום? ושאלה שנייה זה האם מותר ואפשר לאכול עכשיו אחרי הצום את הבשר שנשאר מיום שבת של לפני הצום תשעה באב?? בבקשה תענו במהרה ותודה

תשובה

שלום רב,

1. מותר לאכול בשר ולשתות יין בתשעה באב שחל בשבת, אפילו בסעודה שלישית (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנב סעיף י).

2. לפי מנהג הספרדים, מותר לאכול בשר (אפילו אם אינו שיריים מסעודות שבת) מיד בלילה של מוצאי תשעה באב שנדחה (יעויין חזון עובדיה ארבע תעניות עמודים תיד-תטו, ד"ה ובט' באב דחוי, ואור לציון חלק ג' פרק כט סעיף כו).

בברכה,

הלל מאירס