האם מותר לשים לפלטה שעון שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. 1. רציתי לדעת אם יש בעייה עם זה שאנחנו בשבת שמים שעון שבת לפלטה בשישי בערב הפלטה מתחילה לעבוד בשעה מסויית ומתכבה בשעה מסויימת וכך גם בשבת, הפלטה מתחילה לפעול בשעה מסויימת ומתכבה לאחר הסעודה השלישית. האם זה בסדר? 2. אני מאוד מקפידה על נטילת ידיים ורוצה שבתי בת השנתיים גם תתרגל לזה. הבעייה שהיא לא רוצה כל בוקר לטול ידיים מפחד מהמים משום מה יש אפשרות שאני אוותר לה ואחכה עד שתתבגר עוד בשנה בערך? בתודה סיגלית

תשובה

שלום וברכה

1. אין כל בעיה.

2. כמובן שאין לכפות עליה אולם יש למצוא כל דרך לעשות זאת בצורה שהיא תאהב, אולי באמצעות כוס יפה עם עיטורים, או בכל דרך חכמה אחרת.

בברכה - בנימין שמואלי