חברה והשקפה

חיוב בעזרה כספית

  • ד' אב התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני ואחי שרויים בסכסוך (לצערי). למען הדיוק, אחי הוא זה שמחזיק את הסכסוך בקשיות עורף, בעוד אני זאת שרוצה להשלים. ניסתי קרוב ל 10 נסיונות להשלים איתו, כתבתי לו מכתבים, שלחתי שליחים, קניתי לו פינוקים שהוא אוהב, הפתעתי אותו ביום הולדתו עם בלונים ושוקולד, וכלום! הוא נשאר אדיש ומתבצר עמוק בתוך האגו שלו. אני מכירה את אחי ויודעת שהקצר התקשורתי מצידו נובע מההרגל למצב הנתון והקרח מסרב להפשיר. בכל הניסיונות שלי להשלים איתו, הוא סירב לקבל את מחוות השלום שלי, והשליכם מאחורי גוו. לאחרונה גיליתי שהוא מצוי בבעיה כלכלית ובמשפחה ביקשו שאעזור לו בכסף. אני מוכנה לעזור לו בסכום נכבד בבחינת "וכי ימוך אחיך..." "ומבשרך לא תתעלם..." אך אני יודעת בוודאות שהוא ידחה את העזרה שלי, והדבר יגרום לי לאי נעימות ולעלבון צורם. האם עליי לעזור לו בכל זאת? האם במצב הנוכחי, יש עלי בכלל חובה לעזור לו? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אם תעזרי לו במתן בסתר תזכי למצוה גדולה ורמה מעין כמוה, לתת צדקה לשונא בסתר היא מעלת הצדקה הגדולה ביותר.