שו"ת תשעה באב

האם מותר לאכול שאריות בשר של שבת בתשעת הימים?

  • א' אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, מה דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בעניין האם מותר לאכול בשבוע מב' אב עד ט' באב (מיום ראשון הזה) בשר משאריות שנשארו מסעודות השבת או שצריך לזרוק? תודה

תשובה

שלום רב,

דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שאין למחות במקילים לאכול בשר שנשאר מסעודות שבת בתשעת הימים כי יש להם על מה שיסמוכו, שמעיקר הדין בשר זה מותר באכילה אף לגדולים, דהואיל ואשתרי אשתרי. ובפרט אם אוכל את שיורי הבשר בסעודה רביעית, והוא רגיל לאכול בשר בסעודה רביעית. ובלבד שלא יערים לבשל יותר מדי לשבת בכוונה להותיר לצורך החול

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק י' (חלק אורח חיים סימן מ) וחזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד קעז) וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן תקנא סעיף י). וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק י"א (חלק אורח חיים סימן נה).

בברכה,

הלל מאירס