שו"ת תשעה באב

איך נוהגים בט' באב שלאחר השבת

  • כ"ט תמוז התשע"ו

שאלה

שלום רב יש לי כמה שאלות לגבי ט באב. הצום נדחה ליום ראשון כי הוא יוצא בשבת אז זה עדיין נחשב לזה שהוא יחול בשבוע הבא כלומר שבוע הבא כל השבוע לובשים בגדים אל מכובסים וכו? או שלא? שזה רק יום ראשון? 2.בצום ט באב אומרים ווידוי קריאת שמע שעל המיטה? 3. ומתי אומרים עננו בתפילת 18? בשחרית? 4. ואיך זה הולך בשבת בצאת שבת ההבדלה מה עושים? והבדלה בצאת המום?? 5. האם אומרים בצאת שבת המבדיל בין קודש לחול בין שבת לצום ט באב? 6. ובשבת ברגיל יום רגיל אני מתכוונת שבת רגילה אומריםם ברוך המבדיל בין קודש לחול האם אומרים עם שם השם כלומר שם המלכות או בלי שם ה'? תודהה

תשובה

שלום וברכה

1. לפי מנהג בני ספרד, אין השנה את הדינים של שבוע שחל בו תשעה באב.

2. אומרים.

3. היחיד אומר רק במנחה.

4. עושה הבדלה במצואי הצום ללא בשמים וללא הנר וללא פסוקי הברכה שלפני ברכת בורא פרי הגפן. מברכים על הנר במוצאי שבת.

5. אומרים המבדיל בין קודש לחול.

6. אומרים ללא שם ומלכות.