תפילה וברכות

שאלה לגבי פיטום הקטורת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בע´ה שלום , ברצוני לשאול שתי שאלות בנושא פיטום הקטורת שאנו קוראים מידי יום : שאלה 1 : כתוב : ´תנו רבנן , פטום כיצד ? שלש מאות וששים ושמונה מנים היו בה . שלוש מאות וששים וחמשה כמנין ימות החמה ...´ הרי , כידוע לנו , אין בשנה העברית 365 ימים (בשנה בודדת ולא בממוצע השנים) . יש ימים רבים יותר בשנה מעוברת ופחות מ-365 ימים בשנה שאינה מעוברת . מדוע אם כן , בחרו להזכיר בפרוש את המספר 365 ? יכלו להמשיך בביאור העניין גם ללא ציון המספר הנ´ל . שאלה 2 : בהמשך נכתב : ´...כמנין ימות החמה , מחציתו בבוקר ומחציתו בערב´ עפ´י היהדות , היום הולך אחר הלילה . אם כך , יש לומר : מחציתו בערב ומחציתו בבוקר . שהרי אם נזכיר את הבוקר בתחילה , המחצית הבאה תהיה שייכת כבר ליום הבא . מדוע אם כן נכתב בצורה ובסדר הזה ? (נכון שכבר לאחר היום הראשון , לא יתפספס אף יום . אך בכל זאת , נראה הדבר תמוה בעיני) תודה מראש וישר כח על פועלכם דרור שמעון 052-2499037

תשובה

שלום וברכה

1. רצו באמת לציין שהכינו כמות כמו בשנת החמה ולכן יש עודף כל שנה כמבואר בהמך הברייתא.

2. בערב אין הכוונה בלילה אלא לאחר הצהרים.

בברכה -  בנימין שמואלי