תפילה וברכות

תפילה אחרי משמרת לילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני עובד בחודש כחמש משמרות לילה בממוצע ומסיים את העבודה בשעה 07:00 . לפעמים המשמרות מאוד קשות ואני מגיע הבייתה עייף נורא . יצא לי מספר פעמים להתפלל שחרית כאשר אני מרגיש ,שאני רוצה כבר לסיים את התפילה על מנת ללכת לישון ואני מרגיש גם שהתפילה נעשית ללא כוונה כמו כול יום . אבקש לדעת מה כדאי לעשות , האם לחכות לצהריים ולהתפלל מנחה שתיים או להתפלל שחרית שני עייף נורא . כמו כן אבקש לדעת מה בדיוק ההלכות לגבי דיני השכמת הבוקר למי שניעור כול הלילה ומה דיני ברכות השחר . בברכה - אסף

תשובה

שלום וברכה

עדיף להתפלל בעייפות ולמסור את הנפש לתפילה, אף אם אין כבר כח ולא להשאיר זאת לאחר הצהריים.

מתפללים הכל כרגיל ולא מדלגים רק על ברכת על נטילת ידיים.

בברכה - בנימין שמואלי