חגים ומועדי השנה

בין המיצרים משקאות

  • כ"ו תמוז התשע"ו

שאלה

האם מותר לשתות משקאות חריפים בימים אלו ובתשעת הימים ? האם מותר ללכת לים ,בריכה , לעשות על האש ?

תשובה

לכבוד השואל,

כעיקרון אין איסור במשקה חריף; אך מובא בהלכה "משנכנס אב ממעטים בשמחה". לכן אם אחד מן הדברים שהזכרת גורם לך או למשתתפים לשמחה מיוחדת, יש להמנע מלעשותו בט' הימים.

נוהגים להמנע מללכת לשחות בט' הימים.

אין לאשכנזים לאכול בשר מיום ר"ח אב, ולספרדים מיום ב' אב (לא כולל שבת) עד יום אחרי התענית.

ואם רצונך לקבל יותר מידע בנושא, נא המצא לנו מספר טלפון לקישור.

בברכה,

רב נחום